PalleDesign

Byg dit eget højbed af pallerammer

Pallerammer til højbed natur
https://palledesign.dk/vare-kategori/pallerammer/

Højbedsrammer til haven

Vil du gerne have en pæn blomstrende have uden at bruge endeløse timer på at luge? Dyrke dine egne grøntsager og krydderurter, uden at skulle grave op til køkkenhave?

Det kan du klare meget simpelt 😊

Ved at bruge højbedsrammer til haven, kan du skabe din egen køkkenhave eller lave højbede, som kan komme op i den højde, du ønsker.

Pallerammer fås i 2 størrelser, 120x80cm & 80x60cm.

Allerførst skal du gøre op med dig selv, hvor meget du ønsker at plante til?

Køkkenhave eller blomsterbed?

Vil du lave din egen køkkenhave af højbdsrammer, vil jeg anbefale dig at have et emne pr palleramme. Ærter i en ramme, gulerødder i en anden.

Krydderurter kan man godt have flere af i samme højbedsramme, dog vil jeg være varsom med de krydderurter, som breder sig meget, som fx citronmelisse. Hav dem i en krukke eller ramme for sig selv.

Vil du gerne have din køkkenhave op i højden, vil jeg anbefale dig minimum 2 rammer ovenpå hinanden.

Er det højbede til blomster, vil jeg ikke være bleg for at have flere forskellige i en palleramme. Du kan fx inddele det i farvetemaer og blomstringstid, således at du altid har noget der blomstrer i dit højbed.

sort brugt palleramme
https://palledesign.dk/vare/sort-palleramme-til-hoejbed/

Forberedelse af haven

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg plejer at springe over hvor gærdet er lavest. Jeg orker ikke at grave haven op og vende jord. I stedet udser jeg mig det sted, hvor mine højbedsrammer skal stå. Der hvor mine krydderurter og grøntsager skal være, skal der være masser af sol. Det er tilfældigvis lige der, hvor der er græsplæne. Derfor har jeg gemt nogle gamle papkasser, hvor jeg har fjernet tape og andet, og udlagt dem som bund til min højbedsramme. Så kan græsset ikke komme op, papkassen formulder af sig selv, og jeg kan nu fylde min højbedsramme med den jord der passer til det emne, jeg vil have i min højbedsramme. Du kan med fordel forberede et areal af din græsplæne, som du vil lave til køkkenhave på denne måde. Du skal blot sørge for, at papkasserne bliver vandet godt igennem, så de bliver hvor de er.

Du finder vores rammer her: https://palledesign.dk/vare/pallerammer/

Højbedramme med krydderurter natur
https://palledesign.dk/vare/pallerammer/
Pallerammer til højbede natur
https://palledesign.dk/vare/pallerammer/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top