PalleDesign

Besøg hos AKU-center Højagergaard

I dag d.9/1-2023 var PalleDesign på besøg hos AKU-center Højagergaard

Højagergaard er en tidligere landbrugsejendom, som ligger naturskønt i Slangerup med 20 tønder land. Stedet danner ramme for mennesker med en eller anden form for begrænset arbejdsevne. AKU-Center Højagergaard hjælper via 3 forskellige indsatsområder. De hjælper individet med at skabe sig selv en god ramme ud fra det enkelte menneskes behov og udviklingspotentiale.

De beskyttede værksteder

AKU-Center Højagergaard har 9 forskellige værksteder, som tilbyder hel- og delproduktion af forskellige emner til virksomheder, offentlige institutioner og private kunder. De sælger også selv flere af deres produkter. De bliver solgt fra en gårdbutik, et gartneri, en genbrugsbutik, samt en vejbod. Der er også muligheder for at købe direkte fra nogle af værkstederne på Højagergaard. Deres landbrug dyrker økologiske grøntsager, både til deres eget køkken, til at sælge i vejboden, samt en produktion af fx syltetøj. Café Danner, som ligger ved Jægerspris Slot er også en del af AKU-Centeret, og de sælger varer, der er produceret på Højagergaards værksteder.

Rundvisning på snedkerværkstedet

Joel viste os rundt på snedkerværkstedet og forklarede:

”Her hos os har vi alle slags mennesker, lige fra advokaten der er kørt galt på sin motorcykel til mennesker med Down syndrom. Til disse mennesker er der de 2 indsatsområder, der består af beskyttet beskæftigelse for mennesker med væsentlig begrænset funktionsevne samt et aktivitets- og samværstilbud for samme målgruppe. Vi har også en STU(særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse). Det er en 3årig uddannelse for unge i alderen 16-25år, der har brug for særlig støtte til at komme videre i uddannelse og job.”

Det ligger Joel og de andre medarbejdere meget på sinde, at der er en mening med aktiviteten, hvor forsvindende lille den end kan se ud til at være. De beskæftigede medarbejdere på snedkerværkstedet skal kunne se værdien i deres arbejdsindsats. Derfor er det vigtigt for Højagergaard at den beskæftigede medarbejder ser det færdige produkt, så medarbejderen kan se, at han eller hun er med til at gøre en forskel.

Samarbejde mellem Højagergaard og PalleDesign

AKU-Center Højagergaard hjælper PalleDesign med fremstilling af ben til vores populære kabeltromleborde. Benene er lavet af den meget robuste og slidstærke træsort, lærk. Joel kunne desuden fortælle, at bordbenene bliver til af stumper, som er for korte til deres andre produktioner. Disse stumper ville ellers ikke blive anvendt til noget, og det glæder både Joel og PalleDesign, at så meget som muligt af lærketræet bliver brugt! 😊

Årsagen til vores besøg hos AKU-Center Højagergaard er, at PalleDesign vil indgå en bredere aftale med Højagergaard om hjælp til vores kabeltromle borde. Så fra ”kun” at stå for bordbenene, har vi bedt Højagergaard om hjælp til at skille kabeltromlerne ad, samt slibe og behandle dem. På den måde står Højagergaard for hele processen og den enkelte medarbejder på snedkerværkstedet kan se kabeltromlebordet og glæde sig over det færdige resultat.

Vi blev inviteret med til at være en del af deres forårsmarked, som bliver afholdt 29-30/4 2023. Det ser vi meget frem til 😊

Vi glæder os meget til det udvidede samarbejde! 😊

Du kan finde vores Kabeltromleborde her.

Er du interesseret i at vide mere om AKU-Center Højagergaard?

Så tjek deres website her.

Eller deres Facebook side her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top